Євро обвалився до мінімуму двох місяців

Майбутнє голосування грецького парламенту щодо заходів економії обвалили курс євро по відношенню до долара до $ 1,2786, що є мінімальним значенням за останні два місяці.

Так, у середу, 7 листопада парламент Греції затвердить або відкине розроблений урядом набір заходів, що включає скорочення витрат і зростання податків. Затвердження цих заходів та бюджету на 2013 рік необхідні для отримання 31,5 млрд допомоги від МВФ і Євросоюзу, пише segodnya.ua

“Всі хвилюються через невпевненість у тому, що станеться завтра”, – сказав про голосування в парламенті Греції аналітик Sumitomo Mitsui Banking Corporation Сатосі Окагава.

За словами високопоставленого чиновника ЄС, угоду про виділення Греції додаткових коштів навряд чи буде досягнуто наступного тижня на зустрічі міністрів фінансів єврозони в Брюсселі. За його словами, домовленість може бути підписана до кінця місяця, але не обов’язково 12 листопада.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що для того, щоб повністю пережити наслідки боргової кризи, Європі необхідно ще п’ять або більше років.

tsn.ua