СБУ виявила біля Ужгорода врізку в нафтопровід

У листопаді ц.р. поблизу с.Оноківці Ужгородського району Закарпатської області правоохоронці затримали “на гарячому” п’ятьох учасників злочинного угруповання.

Зловмисники зробили врізку до нафтопроводу “Дружба” протяжністю 2,5 км, через яку перекачували нафту до вантажівок зі спеціальними прихованими ємностями. На місці скоєння злочину оперативники вилучили бурильне обладнання, пристрої для пошуку та прокладки труб. Крім цього, вилучено вантажні автомобілі, переобладнані для перевезення нафти та 155 тонн необлікованих нафтопродуктів.

Стосовно затриманих осіб порушено кримінальні справи за ч.5 ст.185, ч.1 ст.204, ч.1 ст.209, ч.3 ст.212 та ч.2 ст.292 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Крім того, ще одну незаконну врізку в магістральний нафтопровід «Дружба» днями було виявлено в районі селища Нижні Ворота Воловецького району. На місці пригоди було виявлено вварений в трубу кран із виходящою різьбою.

А обладнання для переробки нафти на світлі нафтопродукти вартістю 20 мільйонів гривень нещодавно було виявлено на виробничій базі підприємства «Автобансервіс», яке мешканці Берегова однозначно ідентифікують з бізнесом голови Берегівської РДА і очільника районної організаці Партії регіонів  Ігора Свища.

Про це повідомила прес-служба СБУ