Архієпископа Феодора вітали з днем Ангела

16 грудня – день Ангела керуючого Мукачівської єпархією УПЦ МП архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора. В цей святковий день у Мукачівському Свято-Миколаївському монастирі була відслужена святкова Божественна Літургія.

Архієпископу Мукачівському і Ужгородському Феодор співслужили архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, постійний член Священного Синоду УПЦ, архієпископ Городницький, вікарій Київської Митрополії Олександр та велика кількість священнослужителів Мукачівської єпархії.

У святковій Літургії взяли участь всі намісники та настоятельниці чоловічих та жіночих монастирів єпархії, благочинні районів та інші.

Серед високоповажних гостей від представників влади на Богослужінні були присутні міський голова міста Мукачево Золтан Лендєл та інші представники владних структур Закарпаття.

Божественну Літургії співали два чудові хори – хор сестер Мукачівського монастиря та новостворений хор священнослужителів Мукачівської єпархії (регент протоієрей Василій Юрина).

На Літургії архіпастирі з духовенством молилися як за здоров’я ювіляра, так і посилено возносили молитви за свого Предстоятеля.

В кінці Божественної Літургії владика Марк у вітальному слові побажав владиці Феодору архіпастирської мудрості та натхнення у нелегких трудах. Архієпископ Олександр, у свою чергу, передав від Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира вітання з нагоди дня Ангела та побажав архіпастирю духовних благ та підкреслив, що владика Феодор є справжнім «взірцем для духовенства і пастви», – повідомили  у прес-службі Мукачівської єпархії УПЦ МП.