На ковзанці в Ужгороді відбулося унікальне вогняне шоу

13 січня в Ужгороді на льодовому полі ковзанки «Ice Land» відбулося унікальне вогняне шоу.

Першими на лід вийшла ужгородська команда театру-вогню «Fire Life». Вони підготували спеціальну програму до Старого Нового року.

Команда складається з 10 чоловік, які досить давно приборкали вогонь, а спеціально для подібних виступів з 10 грудня тренувалися на ковзанці. Тренувалася команда, яка складається з п’яти хлопців та п’яти дівчат, більше місяця, і 19 грудня, на День Святого Миколая, виступили на ковзанці у Львові з програмою, подібною до сьогоднішньої.

Близько восьми годин в тиждень команда віддавала тренуванням саме на льоді. На ковзанці в Ужгороді команда задіяла найбільшу кількість піротехніки, яка будь-коли використовувалась на Закарпатті у подібних шоу.

Найближчим часом команда планує подібні виступи на ковзанках в Мукачеві та Тячеві, де «майстри вогню»  можливо покажуть ще більш розгорнуту програму, оскільки цього разу багато чого довелось видалити з виступу за браком відведеного для нього часу.

Досить цікавим фактом цього виступу стало те, що команда саме цієї зими вперше стала на ковзани. І потрібно було прикласти чимало зусиль, щоб вміло поєднати майстерність приборкування вогню з відточеними рухами на льоді.

На даний момент подібні шоу на льоду існують лише в двох містах України — Ужгороді та Харкові, — підкреслив керівник театру вогню Юрій Кочут.

Наступними у програмі виступу на ковзанці вийшли представники театру вогню та світла — команда «Dragonfly». Деякі майстри цієї команди також вперше ступили на лід цього року і протягом останніх двох тижнів проводили багато тренувань, щоб гідно виступити для ужгородців та гостей міста.

Юрій Ломакін,  Uzhinform