Закарпатські рятувальники продовжують пошуки зниклого чеха

Уже шосту добу в Карпатах шукають 24-річного громадянина Чехії, який 10 січня орієнтовно пішов у напрямку гори Темнатик Воловецького району та не повернувся.18 січня пошуки зниклого чеха продовжуються. Загальне керівництво організацією пошукових робіт здійснює начальник Територіального управління МНС у Закарпатській області Мирослав Щербей.

Координацію дій, залученими силами та засобами, здійснює районна комісія з питань ТЕБ та НС Воловецького району. Підведення підсумків та постановка завдань проводиться щодоби.

Для ознайомлення з ходом проведення пошуково-рятувальних робіт 18 січня прибув і Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Павліта.

17 січня до Волівця приїхала мати зниклого іноземця. Сьогодні, 18 січня, жінка, у складі однієї з пошуково-рятувальних груп, вирушила в гори на пошуки сина.

Для забезпечення гарячого харчування та обігріву особового складу усіх пошуково-рятувальних груп силами АРЗ СП ТУ МНС на території ДПРЧ-11, що в смт Воловець, розгорнуто пункт життєзабезпечення.

Упродовж останніх двох діб (16-17 січня 2013 року) для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено 175 осіб та 22 од. техніки. Серед них: від Територіального управління МНС у Закарпатській області на місці пошуків працювало 72 чол. та 6 одиниць спецтехніки. Також до пошуково-рятувальних робіт залучається й кінологічне відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС у Закарпатській області. Працює оперативна група ТУ МНС у Закарпатській області.

За рахунок особового складу підрозділів ТУ МНС спільно із працівниками Воловецького Держлісгоспу та Воловецького Держспецлісгоспу було сформовано 7 пошукових груп (загальною кількістю 69 чол. із залученням 9 одиниць техніки). Вони провели обстеження території урочищ: Ями, Петякова, Млачки, Передній Вершок, полян Кітлене, Гондарки, Греготи (загальною площею близько 398 гектарів) та 8 мостових споруд і місцевих потічків (загальна кількість обстеженої території з початку пошуково-рятувальних робіт склала 1721 гектари). Також повторно проведені обстеження: урочищ Жолоб, Малий Студений, Шторм, Сухий Жолоб, поляна Воскрищата. Загальна площа яких сягає 350 гектарів.

Працівники міліції провели опитування водіїв приватного автотранспорту та електромонтерів Воловецької дільниці Ужгородської дистанції Львівської залізниці на перегоні Воловець-Вовчий, та обстежили 205 дворогосподарств (загальна кількість оглянутих дворогосподарств з початку оперативно розшукових робіт становить 820 од.).

Місцеве населення разом з єгерями ретельно оглянули урочища Малого Студенчика загальною площею майже 85 гектарів (загальна кількість обстеженої території з початку пошуково-рятувальних робіт – 315 гектарів).

Джерело:  ТУ МНС у Закарпатській області