На закарпатську освіту виділять 13 мільйонів

У середу, 30 січня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, нацменшин та інформаційної політики, яку провів її голова Микола Вегеш.

Головне питання порядку денного – погодження головними розпорядниками коштів напрямків спрямування капітальних видатків та коштів, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію обласних програм. Участь в роботі комісії взяв і заступник голови обласної ради Андрій Сербайло.

Депутати розглянули хід виконання у 2012 році обласних програм, а також фінансування заходів на 2013 рік. Мар’яна Кляп, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА доповідала про освітянські програми. Цього року на програму розвитку освіти Закарпаття передбачено понад 13 млн., на позашкільну освіту півмільйона, на вищу – 250 тис. Також погоджено фінансування програм розвитку професійно-технічної освіти, роботи з обдарованою молоддю. Також передбачається виділити 3 млн. 600 тис. на зведення 18 спортмайданчиків.

Заступник начальника управління культури ОДА Іван Канюка доповідав про програми підтримки культури. Зокрема, на реалізацію програми розвитку культури і мистецтва буде виділено 2 млн. гривень. 800 тисяч гривень буде спрямовано на збереження пам’яток культурної спадщини Закарпаття.

На засіданні комісії було розглянуто й ряд інших програм, про які доповідали начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ОДА Володимир Дупелич та начальник відділу фінансового забезпечення ОДА Лариса Сак.
Джерело: Прес-служба Закарпатської облради