Словаччина почала “розкидатися” наліво і направо шенгенськими мультивізами

Словаччина з січня почала видавати не одноразові, а довгострокові шенгенські візи, в результаті – кількість віз, виданих диппредставництвами Словаччини в Києві та Ужгороді, різко зросла.

Протягом січня словацькі дипломати видали українцям 6000 віз, це майже вдвічі більше, ніж у грудні. Словаччина істотно розширила кількість категорій громадян, які можуть претендувати на мультивізу, включивши в перелік бізнес-подорожі і туризм.

Згідно з правилами, якщо людина ще жодного разу не був у країні, де діє Шенгенська угода, вона отримає візу на термін від шести місяців до двох років. Якщо ж особа вже мала шенген, то може розраховувати на мультивізу терміном від двох до п’яти років.

“Якщо в людини вже була віза, і вона її використала в рамках закону, тобто якщо у неї була туристична віза, і людина дійсно була там, де заявляла, і вчасно повернулася – то можемо дати їй візу на 5 років”, – пояснила генконсул Словаччини в Ужгороді Янка Бурианова.

Словацькі дипломати переконують, що їм вигідно таке спрощення: за місяць дії нових правил, туроператори і власники готелів Словаччини вже відчули приплив українських туристів. Раніше повідомлялося, що комітет Європарламенту з міжнародних питань підтримав спрощення оформлення віз для деяких категорій українців.

http://tsn.ua