Смертність під Hyundai стала другою глобальною проблемою після постійних поломок

Експерти кажуть, що колії для швидкісних потягів треба було спочатку обгородити, а вже потім запускати рух.

Українці часто стають жертвами потягів Hyundai, які рухаються майже безшумно, з’ясували журналісти програми “Українські сенсації”. 160 км/год – швидкість за українськими мірками значно вища за середню.

Тому і з’являється таке відео: суперпотяг збиває робітника залізниці, який працює на колії. Коли було зняте відео, достеменно невідомо. Втім, він – не єдина жертва новітніх потягів Hyundai.

Подружжя Махнушиних, яке живе під Харковом у селі Ковалівка, 25 грудня минулого року втратило сина Володимира. 22-річний хлопець працював на залізниці і того дня розчищав колії від снігу. “Потяг метрів 50 його протягнув”, – каже батько загиблого хлопця Олег Махнушин. Чому син не помітив потяга, що наближається, для батьків – зовсім не загадка. “Вони не зупиняються. Звичайно, мають сигналити, попереджати. Не знаю, був сигнал чи не був”, – каже батько.

Потяги, як ніж масло, розсікають їхнє село на максимальній швидкості. За словами Олега Махнушина, їдуть вони дуже тихо – “тільки шелестить”. І найгірше, що щоденно у справах через колії ходить все село, і навіть діти до школи. “Та вже ж не одного чоловіка вбили оці Hyundai. Та вже знаєте скільки їх… А скільки постраждало”, – зітхає Махнушин. Смертність під колесами – це другий після хронічних поломок наслідок поспішного запуску корейських електричок на догоду єврофанам, кажуть експерти.

“Спочатку робиться полотно. Полотно огороджується. І тільки потім ми щось запускаємо. А ми спочатку купили потяги, щось там швидко встигли “підшаманити…”, – зазначає машиніст, керівник профспілки залізничників Олександр Абросімов.

Задля підстраховки колії швидкісного руху треба було обгородити, як це робиться в Росії та інших країнах. На паркани мабуть не вистачило не лише часу, а й грошей. Адже в першу чергу ремонтували старі українські рейки, аби Hyundai просто не злітали з них.

“Кривих радіусом – це практично половина ділянки. Нам довелось їх всі перерахувати”, – розповів начальник Головного колійного господарства “Укрзалізниці” Євген Юрковський. За приблизними підрахунками, на колійні роботи витратили понад 4 млрд грн. Та багато хто підозрює, що за Hyundai тягнеться корупційний хвіст.

http://tsn.ua