Консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї: найбільш прикро, що об’єктом агресії стали діти

Під час зустрічі з пресою на пункті пропуску через українсько-угорський кордон у с.Загонь (Угорщина) Генеральний консул Угорщини у м.Ужгород пан Йожеф Бачкаї прокоментував окремі моменти інциденту, що стався в Ужгороді 16 березня.

Нагадаємо, тоді група туристів з Угорщини, яка приїхала до Ужгорода на вихідні дорогою від пам’ятника Шандору Петефі зустріла групу агресивних молодиків. Ті оточили групу угорських туристів та почали вигукувати в їхню адресу гучні гасла на кшталт імперіалізм, шовінізм і т.д.

Також молодики спробували зірвати нав’язані на руки угорців стрічки з кольорами національного прапора.

Цей інцидент вже розслідує прокуратура, однак, за словами консула, наразі, через майже тиждень, що минув від інциденту, немає ніяких новин чи повідомлень від українських правоохоронців про перебіг розслідування. Невідомо чи вдалося достеменно з’ясувати звідки були агресивні молоді люди, чим вони керувалися, виявляючи агресію до іноземців. Принаймні, ніяких повідомлень протягом робочого тижня, що добігає кінця, про попередні, хоча б, результати у консульство не надходило.

Окремо пан консул у коментарі http://www.mukachevo.net висловив великий жаль з того приводу, що серед гостей, які зазнали моральних страждань від агресивно настроєної групи молоді, були діти. «Дорослі можуть пояснити і проаналізувати будь-яку ситуацію, яка з ними сталася, але 9-річні діти – ні. І саме за дітей найбільш прикро. Таких речей не можна робити з будь-якими дітьми, не кажучи вже про те, що це гості, які не з кращими враженнями повернуться додому.»

Консул обіцяв повідомити нас, якщо стануть відомими будь-які подробиці від українських правоохоронців про хід розслідування.

Олекандр Попович

http://www.mukachevo.net