Мукачівець заради 50 гривень обікрав церкву

Працівниками карного розшуку Мукачівського міського відділу міліції, за кілька днів вдалось встановили і затримали зловмисника, котрий в неділю обікрав недобудовану церкву у рідному селі.

Повідомлення про викрадення електрокабелю, довжиною близько 25 метрів, надійшло до чергової частини міського відділу від мешканця села, в якому будується церква. Слідчо-оперативна група негайно виїхала до населеного пункту – Н.Давидково, де, власне, і була скоєна крадіжка. Ретельно оглянувши місце події, правоохоронці відразу почали проводити першочергові розшукові заходи. За деякою інформацією, до крадіжки міг бути причетний місцевий чоловік. Тим більше сусіди, які живуть неподалік недобудови, бачили молодика, який мешкає неподалік.

Його шукали у селі, проте ні вдома, ні в родичів 19-річного хлопця не застали. Особу, що наважилася на ганебні дії у Божому, хоч недобудованому храмі, працівники міліції затримали у самому селі. Зловмисник зізнався у вчиненому та згодом розповів, що кабель вкрав, того ж дня обпалив, а металевий дріт хотів здати до пункту прийому металолому. Окрім того, за юнаком, як стверджують правоохоронці, тягнеться шлейф кримінальних проступків. Наразі проти мукачвця вже відкрите кримінальне провадження за ст.185 «Крадіжка». Триває досудове слідство.

Джерело: Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС