Закарпатські митники вилучили авто за 100 тис. через перебиті номера

28 березня чопські інспектори митного поста «Солотвино» склали протокол відносно громадянина України, який намагався незаконно перемістити через українсько-румунський кордон автомобіль марки «Subaru Legacy Outback” з перебитими номерами кузова.

Повертаючись із Румунії додому, 44-річний закарпатець під час проходження митного контролю у спрощеному режимі – «зелений коридор» надав відповідні документи на автомобіль. Утім, в інспекторів виникли сумніви щодо правомірного перетину даного транспортного засобу. Тож, озброївшись технічними засобами митного контролю: оглядовим дзеркалом, ліхтарем та набором ручних інструментів, митники перевірили моторний відсік автомобіля, де виявили на панелі нанесений рельєфним способом ідентифікаційний номер (WIN-код) кузова, що свідчило про зміну його первісного рельєфного зображення.

За висновком спеціаліста УМВС України в Закарпатській області, на ділянці номерної деталі кузова даної іномарки були вварені інші номерні позначення та закріплені кустарним способом.

За словами нашого співвітчизника, автомобіль «Subaru Legacy Outback» він придбав через Інтернет-мережу і торік виїхав на ньому в Угорщину. Проте, митники перевірили свідчення водія і з’ясували за допомогою єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України, що транспортний засіб не був вивезений за межі митної території нашої держави.

Таким чином, за надання митникам неправдивих відомостей про автомобіль, на водія після вердикту судової інстанції чекатимуть штрафні санкції (у вигляді 100% стягнення від вартості предмета правопорушення) та конфіскація незаконної іномарки, попередньою вартістю майже 100 тисяч гривень.

Джерело: Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці