На травневі свята для закарпатців та туристів “закриють” ліси

Через спеку закарпатцям та гостям доведеться коригувати плани щодо шашликів у лісах. Закарпатський обласний центр з гідрометеорології попереджає, що до 2 травня на території області очікується надзвичайна (5 клас) та висока (4 клас) пожежна небезпека.

Більшості областей України загрожує п’ятий, найвищий рівень пожежної небезпеки через спеку, що панує в Україні останніми днями. Особливо високий ризик загорянь є на Київщині, Черкащині, Закарпатті та в Чернівецькій області.

До 31 градуса тепла чекає Україну і у вівторок, 29 квітня. В Держслужбі надзвичайних ситуацій не відкидають, що на травневі свята доступ до лісів відпочивальникам обмежать.

“За цим прогнозом нами вже надана інформація до місцевих органів влади. І ще сьогодні-завтра ми будемо проводити моніторинг ситуації. Залежно від погодних умов, буде прийнято рішення про обмеження доступу не до всіх лісів, а до тих, в яких склалась дійсно висока пожежна небезпека”, – зазначив заступник керівника управління пожежної безпеки департаменту запобігання НС Євген Лінчевський.

http://tsn.ua