Коронавірус визнали головною загрозою для людства

Світ не готовий до можливої пандемії смертельного вірусного захворювання.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Маргарет Чен, виступаючи на закритті 66 сесії Асамблеї ВООЗ у Женеві, назвала новий коронавірус головною глобальною загрозою людству, пише http://news.liga.net

Чен заявила, що головне занепокоєння викликає різниця між швидкістю поширення вірусу та накопичення наукової інформації про нього. “Ми занадто мало розуміємо природу цього вірусу в порівнянні з рівнем потенційної загрози, яку він представляє. Будь-яке нове захворювання, яке поширюється швидше появи знань про нього, має властивість виходити з-під контролю”, – вважає глава ВООЗ.

За її словами, необхідна солідарна міжнародна реакція на цю ситуацію. Її заступник Кейджі Фукуда заявив, що світ не готовий до можливої пандемії смертельного вірусного захворювання, ймовірність загрози якого підтверджується як спалахом пташиного грипу в Китаї, так і поширенням з Близького Сходу нового коронавіруса, саме через дефіцит наукової інформації. Передостанній смертельний випадок, викликаний новим різновидом коронавірусу, зареєстрований в Саудівській Аравії 20 травня.

http://tsn.ua