Вищий спеціалізований суд підтримав Фазекоша, Немеша та Масяк

Вищий спеціалізований суд України прийняв рішення на користь керівників органів адвокатського самоврядування Закарпаття адвокатів Олексія Фазекоша, Петра Немеша та Нінель Масяк.

Володимир Висоцький звертався до Ужгородського міжрайонного суду з позовом до О.Фазекоша, П.Немеша та Н.Масяк, у якому просив визнати недостовірними та такими, що принижують його честь, гідність та ділову репутацію відомості, поширені у їх зверненні до установчого з’їзду адвокатів України, за результатами якого він був відкликаний з членів Вищої Ради юстиції України і не був обраний на посади в найвищі органи адвокатського самоврядування.

Ужгородський міськрайонний суд відмовив у задоволенні цього позову та виніс окрему ухвалу, в якій констатував, що В.Висоцький закликав у своїх заявах, оприлюднених на офіційному веб-сайті ВККА при КМУ, не виконувати рішення органів адвокатського самоврядування, зокрема – рішення регіональних КДКА, про проведення установчих конференцій адвокатів регіонів за квотним принципом та порушував правила адвокатської етики.

Апеляційний суд Закарпатської області залишив зазначене рішення та окрему ухвалу в силі, а також в мотивувальній частині, крім іншого, проконстатував, що позивач В.Висоцький наводив певну недостовірну інформацію ніби Фазекош О.А. здійснює неправомірно адвокатську діяльність, а також констатував правомірність звернення О.Фазекоша, П.Немеша та Н.Масяк до установчого з’їзду України.

30 травня 2013 року Вищий спеціалізований суд України у складі суддів Маляренка А.В., Мазур Л.М., Писаної Т.О. своєю ухвалою відхилив касаційну справу Висоцького В.І. по цій справі.

Сподіваємось, що ще одне судове рішення на користь сформованих у законний спосіб органів адвокатського самоврядування краю нарешті врозумить десяток прихильників Висоцького на Закарпатті, які недолуго намагаються поставити під сумнів законність формування та діяльності Ради адвокатів Закарпатської області та регіональної КДКА та керуються емоціями, а не буквою закону. Ми зі свого боку можемо порекомендувати їм, перед тим, як звертатись у будь-які органи, якщо вони юристи, вирішувати спори виключно у площині судової юрисдикції, з урахуванням оцінки обставин, на які вони посилаються, судовими рішеннями, що набрали законну силу.

Джерело: Прес-служба органів адвокатського самоврядування Закарпатської області