Курченко купує «Український медіа холдинг»

Група компаній ВЕТЕК офіційно заявляє про купівлю Сергієм Курченком «Українського медіа холдингу».

Сторони завершили процес переговорів, підписали договір купівлі-продажу 100% акцій і почали фінансувати угоду. На сьогодні сплачено близько 50% від суми угоди.

Завершення операції планується протягом 8 місяців. До остаточного закриття угоди структури UMH group будуть працювати в колишньому режимі. 98% акцій передано на зберігання ескроу-агенту (однієї з авторитетних юридичних компаній Великобританії).

«Ми шукаємо прибуткові та перспективні українські медіа-об’єкти. Готові і далі інвестувати в розвиток ефективних українських ЗМІ. UMH – одне з них. Ми зацікавлені в тому, щоб холдинг став привабливим бізнес-активом. Будемо розвивати існуючі ресурси UMH – інтернет, радіо, телебачення, видавничий бізнес і роздрібну мережу, а також розширимо їх перелік «- заявив Голова Наглядової Ради ГК ВЕТЕК Сергій Курченко.

ГК ВЕТЕК висловлює повну зацікавленість у капіталізації та прибутковості бізнесу UMH group і підтримуватиме незалежність редакцій, забезпечить можливість дотримання ними журналістських стандартів, а також готова підписати з журналістськими колективами відповідні угоди.

У групі компаній ВЕТЕК заявляють про намір посилити лідерські позиції UMH group на медіаринках України та Росії. У планах ГК ВЕТЕК на найближчі три роки після отримання прав власності та повного закриття угоди – реінвестувати прибуток UMH group в її розвиток і додатково інвестувати в різні проекти UMH до 100 млн. доларів.

Голова наглядової ради ГК ВЕТЕК Сергій Курченко заявив: «У UMH group відмінні перспективи зростання на ринку, а також у динамічно розвивається інтернет-сегменті. Група володіє високим кадровим потенціалом у журналістиці та медіа-менеджменті. Ми хочемо вивести компанію на перші позиції у всіх напрямках, де вона працює, і готові інвестувати в її розвиток «.

У компанії говорять про готовність активно розвивати супутні проекти – різні конференції, конкурси ідей. Зокрема, почати планують з конкурсу «молодий стартап». Молодий мільйонер Курченко вибере стартап від початківця бізнесмена і допоможе його реалізувати.

http://gazeta.ua