Директор філії “Закарпатгазу”, який у ДТП убив двох людей, утік за кордон

Директор районної філії “Закарпатгазу”, винуватець аварії в якій загинуло двоє людей і двоє скалічилися, ще в лютому утік за кордон, а його і досі ніхто не шукає.

Тепер уже колишній керівник районної філії “Закарпатгазу” одразу після ДТП став важко хворим і лежав у психіатричній лікарні, а після виписки виїхав з України.

Після аварії, що сталася торік у листопаді, ніжки 12-річної Яни лікарі буквально збирали по кісточках. У легковик, в якому дівчинка їхала з родиною, врізався джипом нетверезий чиновник. Тітка і двоюрідна сестричка загинули, Яна з братиком вижили, але й досі лікуються.

П’яний посадовець з місця ДТП утік, люди подейкують, що йому допомагали родичі в міліцейських погонах. Офіційно цього факту перевірка не підтвердила, але зять винуватця ДТП з міліції таки звільнився. На перше судове засідання підозрюваного привезли з психіатричної лікарні. Медики стверджували, що у пацієнта після ДТП почалися психічні розлади. Тож у січні суд змінив міру запобіжного заходу з арешту на лікування під наглядом.

Поки прокуратура клопотала про продовження лікування, то підозрюваного виписали з лікарні і він утік за кордон. Півроку його не шукали, каже прокурор, бо матеріали справи були у суді. Читайте також: П’яний інспектор ДАІ протаранив стовп і потрапив у руки лютих селян Тепер, уже в рамках відновленого судового розслідування, підозрюваного можуть оголосити в розшук, кажуть у прокуратурі.

Втім, юристи стверджують, що зробити це мали ще у лютому, коли прикордонники підтвердили, що чоловік перетнув українсько-угорський кордон. Проте клопотання про його затримання і тимчасовий арешт немає досі. Уже тиждень повернуту на дорозслідування справу везуть з Ужгорода до Хуста.

Тим часом, місце перебування втікача невідоме. В Україні за скоєний злочин йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Кореспондент ТСН Наталя Зотова

http://tsn.ua