Генпрокурор підписав накази про звільнення прокурорів Мукачева, Мукачівського та Міжгірського районів

Учора Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, який вийшов з відпустки, підписав накази про звільнення прокурорів Мукачева Руслана Біловара , Мукачівського та Міжгірського районів – Романа П’ятки та Богдана Пилипа.

Цю інформацію інтернет-виданню http://zakarpattya.net.ua підтвердила прес-секретар прокурора Закарпатської області Вікторія Попович.

Кандидатури їх наступників наразі невідомі.

При цьому, як і повідомлялося, відповідно до пропозиції, екс-прокурор Мукачівського району Роман П’ятка погодився на перехід на посаду керівника апарату прокуратури Закарпатської області.

Прокурор Мукачева Руслан Біловар у липні написав заяву “на переведення на посаду з меншим обсягом роботи”.

Як зазначив на прес-конференції 25 липня прокурор області Володимир Корбань, “жодних питань щодо роботи прокурора міста Мукачева у нас немає, він сам подав рапорт, сам прийняв рішення перейти на посаду з меншим обсягом роботи».

“Прокуратура міста Мукачева буде …другою базовою прокуратурою. Це, так би мовити, зразкова прокуратура, ще одна базова прокуратура …є в Хусті. До базової прокуратури існують певні вимоги: там мають бути створені такі умови, має працювати такий колектив, на який би рівнялись всі інші, на базі таких структур проводяться тренінги і семінари…”, – розповів Володимир Корбань.

http://zakarpattya.net.ua