Чеська делегація зацікавилась ведмедями на відпочинку у “Синевирі”

Закарпаття вже багато років поспіль співпрацює із благодійним фондом «Віза», що з Чехії та реалізовує різні проекти у соціальній, культурній, освітній, медичній сферах.

Тепер представники фонду на чолі із головою Зденеком Кадлецом зацікавилися співрацею і у сфері природоохоронної дільності та відвідали Національний природний парк «Синевир».

Чеська делегація у супроводі голови Міжгірської райради Івана Яреми спочатку завітали до візит-центру національного парку. Перший заступник директора НПП «Синевир» Мирон Цюбик розповів поважним гостям про національний парк та напрямки діяльності природоохоронної установи. Він також вручив кожному гостю інформаціні буклети та газети про НПП «Синевир». Детальніше про історію та роботу природного парку відвідувачі дізналися, переглянувши фільм «Синій Вир Карпат».

Та найбільше зацікавилися і захопилися члени фонду «Віза» Центром реабілітації бурих ведмедів. «Це надзвичайно цікавий та важливий проект,- розповідає голова фонду, директор крайового уряду Зденек Кадлец. – У Чехії немає нічого подібного. Є лише у Краю Височіна центр для поранених звірів та птахів, які там лікують і потім відпускають назад у природу».

Після екскурсії до реабілітаційного центру члени чеської делегації разом із керівництвом НПП «Синевир» обговорили умови та пропозиції щодо майбутньої співпраці.

НПП “Синевир”