На Закарпаття приїде комісія з Києва, щоб розібратись з підпалами авто

У неділю, 16 вересня, у високогірному райцентрі Міжгір’я загорілися відразу два автомобілі – «Деу Ланос» і УАЗ- 3512, що належали місцевому підприємцю.

Легковика , що стояли у дворі , спалахнули в 4:00 ранку. Викликані пожежники загасили вогонь , але до того часу автомобілі сильно обгоріли. Прямий збиток оцінений в 85 тисяч гривень. Найбільш ймовірна причина пожежі – умисний підпал , повідомили «Фактам» в закарпатському обласному управлінні Держслужби з НС .

Як ми днями розповідали, в останні кілька років підпали автомобілів стали в Закарпатті самий популярним способом неформального з’ясування стосунків. Серед потерпілих кілька прокурорів , високопоставлених співробітників МВС , а також депутати різних рівнів , підприємці та прості громадяни. Абсолютна більшість злочинів сталося в Ужгороді і Мукачеві, але тепер, як видно , «хвиля » докотилася і до глибинки. Жоден з резонансних підпалів не розкритий.

Підпали автомобілів придбали такий масштаб, що днями МВС у відповідь на звернення одного з народних депутатів створило робочу групу з числа співробітників Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку та Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю, яка виїде в Закарпатті для надання методичної та практичної допомоги місцевим оперативникам.