На Закарпатті очікується погіршення погоди

Погіршення погодних умов та попередження їх можливих наслідків у четвер, 26 вересня, обговорили під час засідання оперативного штабу з координації дій щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій, який очолює перший заступник голови ОДА Ігор Свищо.

Сьогодні ввечері в області очікують погіршення погодних умов, у зв’язку з чим в регіоні оголошено штормове попередження. За прогнозами синоптиків, з 26 на 27 вересня в області очікуються сильні дощі, місцями грози та шквальне посилення вітру до 15-20 м/с. Окрім того, вночі 27 та 28 вересня в горах області прогнозують заморозки в повітрі та на поверхні ґрунту. Тому наразі є актуальним питання стосовно початку опалювального сезону в гірських районах Закарпаття.

Як запевнили члени комісії, усі установи та служби, які відповідають за безпеку населення при ускладненні погодних умов, знаходяться у повній готовності.

– Усі профільні служби повинні знаходитися в режимі цілодобової готовності для ліквідації можливих наслідків негоди. Адже попереду – холоди. І попри примхи погоди, закарпатці не мають відчувати побутових незручностей, – наголосив під час засідання комісії Ігор Свищо.

Прес-центр Закарпатської ОДА