На Міжгірщині знаходять роботу неповнолітнім

Днями заступник голови Міжгірської районної державної адміністрації Володимир Голодняк провів засідання координаційної ради у справах дітей при райдержадміністрації. На координаційній раді розглянуто два питання.

Про працевлаштування неповнолітніх в Міжгірському районі доповідав заступник директора Міжгірського районного центру зайнятості Чернишук Георгій Миколайович. Про роботу з дітьми, які перебувають на обліку служби, як такі, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків стосовно виховання дітей. Доповідала головний спеціаліст служби у справах дітей Міжгірської райдержадміністрації Ковач Ірина Іванівна.

Щодо працевлаштування неповнолітніх Чернищук Г.М. зауважив, що протягом 2012 року до Міжгірського РЦЗ звернулося тільки 10 підлітків, з яких 6 осіб звернулися за консультацією та 4 осіб – за допомогою у працевлаштуванні. Всім чотирьом неповнолітнім, які прагнули працевлаштуватись, центр зайнятості знайшов постійну роботу. Однак викликає стурбованість низька активність неповнолітніх району та їх батьків або піклувальників у співпраці з Міжгірським РЦЗ.

На жаль, не всі сім’ї виконують сповна покладені на них батьківські обов’язки. В силу різних обставин діти можуть залишитися і без батьківського піклування. Саме такі категорії сімей потребують посиленої уваги всіх служб, починаючи від школи, сільської ради, закінчуючи районними відділами та управліннями, які опікуються дітьми. За результатом проведеного обговорення Голодняк В.П. надав відповідні рекомендації зацікавленим відділам та службам.

Сайт Міжгірської РДА