Депутати вимагають звільнити Тимошенко та розблокувати кошти місцевих рад

Понад 100 депутатів місцевих рад Закарпатської області від політичних сил, що входять до Об’єднаної опозиції, взяли участь у форумі, на якому обговорили питання євроінтеграції України та блокування коштів місцевих бюджетів держказначейством.

Відкрив форум  голова Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» – Олександр Кеменяш. Слово мав також колишній голова «Фронту змін», депутат облради Мирослав Білецький та запрошені гості – голова Івано-Франківської обласної організації партії ВО «Батьківщина», член Президії політради, Народний депутат України – Дмитро Шлемко та народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина» – Василь Деревляний.

В результаті обговорення опозиціонери сформували два проекти звернень, які зачитав голова фракції «Батьківщина» в Закарпатській обласній раді – Антон Ліврінц.

У першому зверненні, яке адресоване Президенту України, депутати вимагають від гаранта Конституції «виконати всі вимоги необхідні для підписання Угоди про асоційоване членство України в Європейській спільноті». Безперечно однією з найважливіших вимог є «Негайно звільнити Юлію Тимошенко, враховуючи існуючі правові механізми».

 

 

 

Інше звернення адресоване до Головного управління державного казначейства України в Закарпатській області. В тексті депутати висловлюють свою стурбованість блокуванням казначейством платежів та неможливістю виконувати зобов’язання з фінансування видатків місцевих бюджетів.

«Такі дії ставлять під загрозу утримання установ бюджетної сфери, житлово-комунального господарства, соціальної інфраструктури, виконання робіт із ремонту шкіл, дошкільних навчальних закладів, доріг і т. д. Вважаємо такий стан справ неприпустимим. Вимагаємо розблокувати рахунки та переказати кошти. Невчасний переказ платежів може спровокувати соціальні вибухи, адже деякі підрядники не в змозі виплатити заробітну плату своїм працівникам через блокування коштів та несвоєчасні розрахунки з ними за виконані роботи».

В зверненні також відзначено таке: «Ми змушені надіслати це звернення, адже в державі працює репресивна машина і підрядники бояться самі відстоювати свої інтереси. Адже після їхніх публічних звернень та заяв на них починають тиск фіскальні органи та прокуратура. Тому, ми депутати від опозиційних партій, хочемо привернути вашу увагу до даної проблеми».

Обидва звернення були підтримані абсолютною більшістю голосів, повідомили «НЕДІЛІ» у прес-службі Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

https://zakarpatpost.net