Профспілкову організацію закарпатської міліції очолив Валерій Менджул

Днями в Ужгороді відбулася звітно-виборна конференція Закарпатської обласної організації Професійної спілки атестованих працівників ОВС України. На ній було обрано нове керівництво міліцейської профспілки.

В Україні серед п′яти профспілкових об′єднань чільне місце займає Профспілка атестованих працівників ОВС України (скорочено – ПАП), яка стала першою профспілкою людей у погонах. На Закарпаття днями завітав з Києва її голова, полковник міліції Анатолій Онищук.

Як запевнив у своєму виступі Анатолій Семенович, основна ідеологія ПАП – відродити велику єдину міліцейську сім′ю. Профспілка повинна додавати особовому складу органів внутрішніх справ впевненості у своєму сьогоденні та майбутньому, якої, як показали сумнозвісні Врадіївські події, нині в міліції бракує. Профспілка допомагає своїм членам у скрутних моментах життя: в разі хвороби, звільнення з роботи, проблем із кредитами, у родинах тощо. На законодавчому рівні ПАП активно лобіює у Верховній Раді інтереси міліції. Нею видано ряд методичних посібників, які надають практичну допомогу правоохоронцям у їх роботі. Ведеться активний діалог із керівництвом міністерства внутрішніх справ України, зокрема щодо підняття заробітної плати особовому складу міліції.

На Закарпатті міліцейська профспілка починалася у 2007 році з 257 членів, а нині налічує 1658. Як запевнив у своєму виступі начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба, керівництво й надалі всіляко сприятиме в роботі профспілкової організації, а її ряди поповнюватимуться новими членами.

На звітно-виборній конференції було обрано нового голову закарпатської міліцейської профспілки, ним став полковник міліції у відставці Валерій Менджул. Новообраний голова подякував колегам за висловлену йому довіру й запевнив, що докладе максимум зусиль для того, щоб поліпшити роботу профспілкової організації краю.

Заступником Валерія Менджула делегати конференції обрали заступника начальника УМВС полковника міліції Василя Буковчаника. Останній представив Валерія Менджула особовому складу закарпатської міліції.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області