Міліціонери Іршавщини відвідали школярів

Село Чорний Потік знаходиться віддаленому гірському куточку Іршавського району.

Нещодавно в місцевій школі відбулась зустріч правоохоронців Іршавського районного відділу міліції з учнями старших класів.

Місцевий дільничний інспектор міліції капітан Олександр Канчій, оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей молодший лейтенант Іван Боднар та фахівці з соціальної роботи сільської ради Михайло Щока та Віталій Павлюк завітали на урок до старшокласників.

Працівники міліції розповіли учням про згубну дію на організм підлітка куріння та вживання алкоголю і наркотиків. Олександр Канчій надав школярам поради, як не стати жертвою злочину, окремо звернувши увагу на такі види злочинів, як пограбування, крадіжки дорогих мобільних телефонів та планшетів.

Лекція швидко переросла у діалог, у якому брали участь вчителі школи. Підлітки ставили багато запитань. Цікавились, яка може бути відповідальність за пропуски уроків у школі, яка відповідальність за вживання спиртних напоїв, до якої години можна бути на дискотеці. На кожне запитання міліціонери надавали відповіді, приводили реальні приклади зі своєї професійної практики.

Наприкінці зустрічі правоохоронці закликали дітей бути ввічливими, вести активний спосіб життя, уникати сумнівних компаній і добре вчитись.

Далі вже самі учні запросили гостів відвідати шкільний музей. Екскурсоводами стали самі учні, які чудово розповідали про історію рідного краю, про партизанський рух на Іршавщині, про народні промисли. Дівчатка показували, як у давнину місцеві жінки ткали на кроснах домотканну тканину, як пряли вовну, який був посуд і як готували їсти у печі. Самі учні школи та її колишній директор Маргарита Феєр зібрали унікальні експонати, яким би позаздрив будь-який музей народної творчості.

Подібні зустрічі міліціонери будуть проводити і в інших навчальних закладах району, адже вони мають не тільки навчальний та пізнавальний характер, а й сприяють тісній співпраці педагогів та правоохоронців у правовому вихованні школярів, при цьому прищеплюється дітям повага до закону та рідного краю.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС