Рятувальники просять повідомити їх про Водохреща на випадок надзвичайних ситуацій

Керівництво ДСНС звертається до всіх організаторів масових заходів з нагоди святкувань Водохреща з проханням повідомити про них рятувальників з метою своєчасного реагування на надзвичайні ситуації.Християнська традиція святкування Водохреща передбачає масові заходи поблизу води, тому щоб уникнути можливих проблем, ми звертаємося до організаторів святкувань із проханням повідомити про це оперативно-рятувальну службу, – зазначив начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

Загалом місця проведення свят на водоймах або поблизу них, згідно з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, визначаються місцевими державними адміністраціями за узгодженням із рятувальними підрозділами ДСНС.

Під час узгодження місця проведення святкувань ми маємо змогу допомогти організаторам обрати таке місце поблизу водойм або на їхніх берегах, яке відповідає вимогам безпеки людей, що вже саме по собі зменшує можливість виникнення надзвичайної ситуації, – повідомив начальник закарпатських рятувальників.

Окрім того, зустрічаючись із організаторами свята, фахівці ДСНС нагадують їм першочергові заходи безпеки на воді. Багато хто навіть не здогадується, що на час проведення заходів повинні бути чітко визначені особи, відповідальні за безпеку тих, хто зібрався пірнати у ополонку.

Залежно від масовості заходів, ми готові направити на допомогу організаторам працівників оперативно-рятувальної служби, а також виставити спеціальні рятувальні пости на час проведення святкувань, – запевнив Мирослав Щербей.

У ДСНС України у Закарпатській області