Закарпатська міліція жодного разу не била протестувальників

Сьогодні, 23 січня, з самого ранку біля адмінбудинку обласного управління міліції в Ужгороді зібралися журналісти закарпатських та центральних засобів масової інформації, аби одержати інформацію з перших уст щодо позиції керівництва закарпатських правоохоронців у політичному протистоянні в Україні.На зустріч із представниками ЗМІ вийшов начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба.

– З часу початку політичних мітингів на Закарпатті міліція жодного разу не застосовувала до їхніх учасників сили. І так буде й надалі за умови, що учасники цих мирних зібрань не порушуватимуть Закон, – запевнив генерал Варцаба.

На запитання, чи є тепер у Києві закарпатські правоохоронці, начальник УМВС розповів, що три десятки бійців закарпатського «Беркута» з кінця грудня перебувають у столиці, де несуть службу з охорони громадського порядку біля урядових будівель. Підпорядковуються вони київському міліцейському керівництву. Натомість всі військовослужбовці Ужгородського батальйону внутрішніх військ, патрульно-постова служба наразі залишаються вдома. Загалом закарпатська міліція працює в нормальному режимі: розкриває та попереджує злочини, забезпечує захист громадян і дотримання правопорядку.

Генерал Василь Варцаба висловив жаль з приводу трагічної загибелі та каліцтва людей в Києві, наголосивши, що життя людини – це найбільша цінність. Водночас очільник правоохоронців краю закликав не втягувати міліцію в політичні протистояння. Міліція – поза політикою!

СЗГ УМВС України в Закарпатській області