«Севлюш» готується до нових перемог

Активну підготовку до нового футбольного сезону розпочав Виноградівський ФК «Севлюш».

Сніг, дощ, понівечене, в калюжах поле стадіону. Ні душових, ні роздягалок. Такі умови, точніше, повна відсутність умов на сучасному спорткомплексі «Пластмасовик», не лякає хлопців, які за довгими різдвяними гуляннями заскучили за футболом і рвуться в змагання за спортивними трофеями.

— Тренування проходять щодня по півтори-дві години, — каже тренер команди Іван Білак. — Головне завдання, яке відпрацьовуємо зараз – це відновлення фізичних кондицій гравців. Всього на збори наразі залучено 16 футболістів. Ще троє, за результатами перемовин ( приїжджі хлопці) мають підключитися дещо пізніше.

Цьогорічний «Севлюш», на думку тренера, кардинально відрізнятиметься від попереднього. Іван Білак ще неготовий відповісти, хто напевно покине команду, але те, що в колективі вже зараз тренується восьмеро вихованців місцевих ДЮСШ ( юнаки 1985 -1987 років народження) – це вже факт. За такого суттєвого омолодження слід чекати й зміни загальної картини гри команди на полі. Іще один немаловажний момент – нарешті «Севлюш» позбудеться головного болю з воротарями. Василю Козару набридло сидіти на лавці запасних в і і він вирішив повернутися у рідне місто.

Спорт: Іван Матрунич— За підсумками зимових зборів буде сформовано основний склад команди, — включається до розмови віце-президент «Севлюша», депутат міської ради Іван Матрунич. — Дуже сподіваємося на те, що цього року футбольна федерація змінить регламент і на ігри допускатимуться не більше трьох легіонерів плюс один юнак. Така ситуація допомогла б вирівняти можливості команд-учасниць чемпіонату ( ми ж не професійна ліга) і по-справжньому сприяла б розвитку місцевого футболу.

На запитання про фінансові джерела Іван Матрунич зауважив, що бюджет поки що не прийнятий, отож на цю тему говорити ще зарано. ФК «Севлюш» вдячний міській раді за підтримку і сподівається, що коло меценатів клубу цього року як мінімум не зменшиться.

Як би не стояло питання з грошима, перед командою стоїть завдання вийти в призери чемпіонату. Цього заслуговують численні виноградівські уболівальники, які вже забули за блиск медалей у Севлюші.

Василь Кіш, “Новини Виноградівщини”