В області зареєстровано 97 крадіжок з квартир та будинків

Крадії на Закарпатті користуються найрізноматнішими способами проникнення у квартири.

– Найбільш поширеним є підбір ключа, пошкодження замка та віджим дверей та вікон,-повідомляє заступник начальника УДСО при УМВС області підполковник міліції Сергій Бондар.

Станом на 12 лютого 2014 року в області зареєстровано 97 крадіжок з квартир та будинків закарпатців. Фактично, кожна п’ята крадіжка з помешкань громадян розкрита.

Найнадійнішим захистом житла від непроханих гостей залишається обладнання квартир засобами охоронної сигналізації.

«Кажуть, що послуги Державної служби охорони досить дорогі, але я б хотів відзначити, що ми охороняємо житло значно дешевше, ніж інші охоронні фірми»,—наголосив підполковник Сергій Бондар.

Крадії користуються в першу чергу відсутністю міцних замків на помешканнях громадян. Як свідчить практика, вони швидко вчаться їх відмикати. Найбільш уразливими для проникнення крадіїв є помешкання, розташовані на першому і верхньому поверхах, куди крадій може дістатися через вікна, балкони. У цьому випадку не завадить додатково обладнати вікна гратами.

Коли власники квартир залишають помешкання без нагляду на час тривалого від’їзду, варто попросити сусідів чи знайомих приглядати за помешканням, забирати з скриньки пошту та рахунки за комунальні послуги.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області