Міністр Угорщини заявив в Ужгороді про підтримку України

У середу, 19 березня, голова облдержадміністрації Валерій Лунченко зустрівся із Державним секретарем Міністерства закордонних справ Угорщини Жолтом Нейметом.

На зустрічі також були присутні заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, заступник держсекретаря з питань національної політики Міністерства державного управління та юстиції Жужанна Рейпаші, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр, інші поважні гості.

Під час міжнародної зустрічі були обговорені питання розвитку двосторонніх відносин між країнами. Зокрема, Валерій Лунченко зазначив, що Україна високо цінує ту підтримку, яку надавала Угорщина протягом останніх місяців в період становлення демократії в Україні.

– Сподіваємось і у подальшому на плідну співпрацю у процесі європейської інтеграції України. Угорщина – дуже важливий партнер, ми робитимемо все можливе для зміцнення політичних, соціальних, економічних та культурних зв’язків між нашими країнами, – наголосив Валерій Лунченко.

Держсекретар Міністерства закордонних справ Угорщини Жолт Неймет в свою чергу зазначив, що Угорщина стоїть на стороні збереження суверенітету та національної єдності України, результати референдуму, проведеного 16 березня у Криму, не визнає, підтримують і визнають легітимність нового Уряду.

– Події останніх тижнів сприятимуть прискоренню європейської інтеграції України. Закарпаття – як найзахідніший регіон відіграє важливу роль. Зокрема, йдеться про розбудову пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні, – зазначив Жолт Неймет.

Також під час зустрічі було обговорено результати співпраці між Угорщиною та Закарпатською областю за Програмою Східного Партнерства (завершення першого етапу) та можливі напрямки подальшої роботи, питання будівництва об’їзної дороги навколо м. Берегово, транскордонного співробітництва тощо.

Прес-центр ОДА