При новому керівнику Чопської митниці Міндоходів відновилися корупційні схеми – ЗМІ

Видання “Трибуна” та інші закарпатські ЗМІ повідомляють подробиці того, що зараз відбувається на українському кордоні. Мовляв, з призначенням в.о. начальника Чопської митниці Ігоря Стрічика прослідувало і призначення Валерія Пересоляка на пост митного поста “Тиса”, що виконує обов’язки.
І саме перед останнім, на думку видання, було поставлено “чітке завдання відновити “роботу”, яка останнім часом прийшла до занепаду, – зупинився грошовий потік, який живив усю корупційну схему”.

Ця так звана “робота” співробітників митниці, за даними видання, розпочалася з 12 квітня поточного року автобусних перевезень з Італії. “Трибуна” повідомляє, що при режимі Януковича автобуси, на яких українські гастарбайтери передають в Україну посилки з-за кордону, платили митникам по 500-700 євро з кожного. За підрахунками видання, сума надходжень складала біля одного мільйона євро в місяць.

Тепер же з кожного автобуса з Італії наказано вимагати по 200 євро, пише видання. За інформацією митників, якщо хтось з них відмовиться робити це, йому просто доведеться звільнитися.

І тепер, на думку “Трибуни”, митні інспектори Чопської митниці виявилися перед непростим вибором – звільнятися, або йти у в’язницю. Адже будь-який з водіїв автобусів може зафіксувати факт передачі грошей митникам, і потім звернутися в правоохоронні органи.

Невже сотні людей загинули в Києві заради того, щоб нова влада знову грабувала наших співвітчизників”? – ставить питання видання.

http://www.uzhgorod.net.ua