Міністром оборони України стане закарпатець

Валерій Гелетей, якого рекомендуватиме на посаду міністра оборони Президент України Петро Порошенко,  є представником західноукраїнської охоронної, політичної та військової еліти, тому, рекомендація його кандидатури – перший результат виснажливого та ефективного аналізу помилок.

Таку думку висловив політичний аналітик Павло Нусс, передає УНН.

“Особисто я вітаю таке рішення президента, адже українська армія, яка сьогодні на наших очах стає реальною та боєздатною силою – потребує сучасного управління, дієвих та прискорених реформ. Ці процеси мають очолити люди які не тільки вміють воювати, але й організувати роботу та процес структури”, – зазначив політолог.

За його словами, призначення міністра оборони людини з військового середовища означало б, що українське військо не готове відійти від регресивного стану до оновленої оборонної системи.

“Досвід в антитерористичній кампанії продемонстрував, що в лавах командування діє ціла організована група зрадників, тому ці недоліки має усунути людина, яка розуміється на на виявленні таких угрупувань. Валерій Гелетей є представником західноукраїнської охоронної, політичної та військової еліти, тому, рекомендація його кандидатури президентом до парламенту – перший результат виснажливого та ефективного аналізу помилок”, – вважає П.Нусс.

Валерій Вікторович Гелетей (28 серпня 1967, село Верхній Коропець, Мукачівський район, Закарпатська область) — начальник Управління державної охорони України. Генерал-полковник.

2 липня Президент України Петро Порошенко на зустрічі з лідерами депутатських фракцій та груп Верховної Ради України заявив про намір внести на посаду Міністра оборони кандидатуру генерал-полковника Валерія Гелетея.

http://www.ecnfi.com