Тячівці сумлінно сплачують екоподаток

Тячівський бізнес за шість місяців 2014 року сплатив до Зведеного бюджету країни 260,5 тис. грн. екоподатку. Це майже на 60,8 відсотків більше ніж минулоріч.

В той же час місцева казна збагатилася на 91,8 тис. грн., що більше на 17,7 відсотків в порівнянні з надходженнями цього ж періоду 2013 року.

Разом з тим, фахівці ДПІ у Тячівському районі ГУ Міндоходів у Закарпатській області нагадують, що з 1 квітня 2014 року набрали чинності зміни у Податковому кодексі, які були внесені Законом України від 27 березня 2014 року №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

Зокрема, збільшені у 0,083 рази, ставки екологічного податку, які повинні застосовуватися платниками при обрахуванні податку за такі об’єкти оподаткування:

– викиди в атмосферне повітря окремих забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення;
– викиди в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення забруднюючих речовин (які не увійшли до пункту 243.1 статті 243 Податкового кодексу, та на які встановлено та не встановлено клас небезпечності, (крім двоокису вуглецю))
– ставки податку застосовуються залежно від установлених орієнтовно безпечних рівнів впливу таких речовин (сполук) в атмосферному повітрі населених пунктів;
– викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення;
– скиди окремих забруднюючих речовин у водні об’єкти;
– розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах;
– утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);
– тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

За матеріалами ДПІ у Тячівському районі ГУ Міндоходів у Закарпатській області