Порошенко попрощався з митрополитом Володимиром у Києво-Печерській Лаврі

Президент України Петро Порошенко попрощався з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату, митрополитом Київським і всієї України Володимиром, який помер сьогодні вранці.

Як передає кореспондент УНІАН, Порошенко попрощався з митрополитом у його палатах у Києво-Печерській Лаврі.

Сьогодні вранці у Києві на 79-му році життя помер предстоятель УПЦ МП Володимир (Сабодан). Він проходив лікування в одній з київських клінік.

Також у Володимира було онкологічне захворювання і хвороба Паркінсона. Крім того, він переніс операції на серці і стегні.

Стан здоров’я ієрарха значно погіршився в січні. За словами його секретаря Олександра Драбинка, митрополит не мав належного лікування.

Тіло митрополита перенесене до Успенського собору Києво-Печерської Лаври, де духовенство і віряни мають можливість попрощатися з предстоятелем.

http://www.unian.ua

 

У Києво-Печерській Лаврі Глава держави поклав квіти до труни Митрополита та вшанував його пам’ять хвилиною мовчання.

Президент зазначив, що українська Церква сьогодні втратила свого Предстоятеля, а Україна – велику людину. «Він був людиною, яка створила нашу Церкву, людиною, яка відрізнялася скромністю, мудрістю, благодійністю, дуже сильною вірою. Це саме те, чого сьогодні конче потребує Україна в ці важкі часи», – наголосив Глава держави.

Президент висловив думку, що Господь забрав до себе Митрополита Володимира для того, щоб одразу помістити серед праведників, і тепер Господь почує наші молитви – молитви за Україну.

«Ми будемо молитися за упокій його душі, будемо просити в Господа сили, щоб подолати ті випробування, через які сьогодні проходить наша держава», – сказав Президент.

Вже з 16.45 у суботу, 5 липня, віряни зможуть проститися з митрополитом Володимиром в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Час відспівування та місце поховання митрополита Володимира визначить Священний Синод.

http://www.president.gov.ua