Тячівці виграли “битву” за гравій

Вчора ми повідомляли про громадське невдоволення у селі Вільхівці. Так, на сьогодні було ініційовано перекриття дороги з вимогою припинити безконтрольний забір гравію на річці Тересва, який не був узгоджений з сільською владою.

Вже декілька днів там працює спеціалізована важка техніка, яка вивозить звідти природний матеріал.

На думку місцевих жителів, це може змінити русло річки та направити його у бік села, що у разі паводкових ситуацій спричинить підтоплення населеного пункту. А декілька років тому Вільхівці вже затоплювало річковими водами, які наробили чимало лиха. Тож щоб убезпечити населений пункт від можливих повеней, люди вимагають припинити забір піщано-гравійної суміші.

Через цей конфлікт керівництво району скликало термінову нараду, де вирішило перевірити документацію та відповідність проведення робіт на водоймі до технічних умов.

Окрім цього, у Вільхівцях провели громадські збори, де люди мали змогу висловити всі свої претензії та пропозиції. Зі слів сільського голови Івана Маринця, всі вони будуть донесені до відома районного керівництва на розширеній нараді, яку заплановано провести у понеділок в РДА за участі визначених служб. Також вирішено віднині на річці Тересва припинити руслорегулюючі роботи або ж забір гравію будь-якими суб’єктами господарювання.

Прес-служба Тячівської РДА