Рятувальники “ліквідовували” наслідки техногенної катастрофи

На Закарпатті з 28 по 30 жовтня пройшли триденні командно-штабні навчання з питань ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Навчання відбувалися в чотири етапи, де рятувальники ДСНС спільно з органами влади та представниками служб життєзабезпечення краю відпрацьовували актуальні питання щодо взаємодії служб по ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

Заключним етапом стали практичні навчання, які проходили сьогодні, 30 жовтня, на базі іноземного підприємства «Петро Карбо Хем-Мукачево». За сценарієм, на території даного підприємства під час маневрування потягу з рейок зійшли та розгерметизувалися дві залізничні цистерни, що призвело до вибуху пропан-бутанової суміші та її розливу на площі понад 300 квадратних метрів. Внаслідок вибуху загинуло 2 людини, ще 3 травмовано. Виникла загроза перекидання вогню на прилеглий лісовий масив, технічну територію підприємства та вибухів інших залізничних цистерн, вузлів й агрегатів підприємства…

«Подібні навчання ставлять за мету вдосконалення навичок та комплексного реагування усіх оперативних служб міста, виявлення помилок та недопущення їх у подальшому при виникненні реальних аварій на підприємствах, де у технологічному процесі використовуються небезпечні хімічні речовини. У проведенні даних триденних командно-штабних навчаннях окрім працівників Управління ДСНС України у Закарпатській області також взяли участь професіонали Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, УМВС; лікарі «швидкої допомоги», енергетики та комунальні структури. Загальна кількість особового складу та техніки, що залучалася до навчань – 131 людина та 30 одиниць спеціальної та аварійно-рятувальної техніки. Зокрема, від оперативно-рятувальної служби краю задіювалося 100 осіб та 22 одиниці техніки», – повідомив начальник УДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

УДСНС України у Закарпатській області