Газета «НЕДІЛЯ» прийняла участь у роботі Львівського Медіафоруму

У Львові завершив свою роботу ІІ Медіафорум, який проходив 13-14 листопада на «Арені-Львів». Подія зібрала понад 500 журналістів та редакторів видань з України, Данії, США, Польщі, Білорусі, Росії та Німеччини.

Тема цьогорічного форуму – «Війна. Політика. Корупція. Медіа: гравець чи інструмент».

 

 

 

 

У перший день роботи Форуму, 13 листопада, пройшли дискусії: «Ціна втраченої можливості: що станеться, якщо медіа не стануть незалежними і професійними?»; «Хто прорве інформаційну стіну Путіна?», «Журналісти в політиці – свої серед чужих?», та інші. Серед учасників – Зураб Аласанія (Перший Національний), Андрій Куликов (ICTV), Зоя Казанжи (журналіст, заступник голови Одеської ОДА), Павел Морозау (громадський діяч з Білорусі), Тетяна Пушнова (Ukraine Today), Ольга Герасим’юк (Нацрада з питань телебачення), Соня Кошкіна (LB.ua), Шеррі Рікарді (блогер, правозахисник, США), Денис Казанський (блогер), Андрій Цаплієнко (журналіст 1+1), журналісти Єгор Соболєв, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Наталія Лигачова (Телекритика).

 

 

 

 

 

Другий день Форуму був присвячений обговоренню етичних засад у журналістиці, дискусії «Медіа проти корупції», обговоренню України у закордонних ЗМІ. Серед гостей та учасників – Джеффрі Пайєтт (посол США в Україні), Гжегож Пєхота (редактор Gazeta Wyborcza), Роман Андрейко (телеканал 24), Роман Скрипін (hromadske.tv), Френк Фолвел (фотожурналіст США), Міхал Бронятовскі (Forbes Polska), Майке Дюльфер ( журналіст Die Zeit, Німеччина), Сергій Лойко (Los Angeles Times), та багато інших.

Представник газети  «НЕДІЛЯ» Михайло Носа, який також брав участь у роботі Форуму повідомив у коментарі виданню https://zakarpatpost.net, що участь у Форумі дала можливість налагодити нові контакти, вивчити ринок роботи західних медіа, а у перервах між «сесійними панелями», журналісти мали можливість поспілкуватись з колегами, європейськими дипломатами та представниками міжнародних організацій.

 

 

 

 

 

Нагадаємо, у травні 2013 року Львівський Медіафорум відбувся вперше. Основна тема – «Куди рухаються медіа світу і чи встигне за ними Україна?». Наступний форум організатори запланували на травень 2015 року.

https://zakarpatpost.net