“Дніпро” розійшовся нічиєю із ужгородською “Говерлою”

“Дніпро” сенсаційно втратив очки у матчі з “Говерлою”.

У Дніпропетровську завершився матч 13-го туру української футбольної Прем’єр-ліги, в якому “Дніпро” приймав ужгородську “Говерлу”.
У цій грі зійшлися команди, які займають 2-е і 12-е місця в турнірній таблиці УПЛ.

“Дніпро” в нинішньому сезоні довгий час лідирував і лише нещодавно поступився першим місцем київському “Динамо”. Проте, в разі перемоги в сьогоднішньому матчі команда Мирона Маркевича, як мінімум на добу, зможе знову очолити турнірну таблицю. У попередніх 11 матчах чемпіонату “Дніпро” здобув 8 перемог, 2 нічиїх та 1 поразку. У команди 26 очок і вона на 1 бал відстає від “Динамо”.

У свою чергу, “Говерла” є одним з аутсайдерів національної першості. Ужгородці здобули лише 1 перемогу, при 5 нічиїх та 5 поразок – 8 очок. Команда випереджає в турнірній таблиці лише маріупольський “Іллічівець” – 3 бали і львівські “Карпати” (0 очок), у яких за рішенням КДК ФФУ було відібрано 9 очок.

Матч завершився з рахунком 1:1. Перший тайм не порадував уболівальників голами, але полоскотав нерви моментами обох команд. Голи ж були забиті у другій 45-хвилинці. “Дніпро” першим “розмочив” рахунок. Після подачі кутового, Мазух виграв боротьбу за м’яч і скинув на Калініча. Нікола з кількох метрів “розстріляв” Коваля головою. А вже у наступній атаці підопічні Грозного шокували віце-чемпіона. Каверін, який вийшов на заміну, скористався помилкою Ротаня після передачі Мякушка і ввігнав сферу у ворота Бойка.

На 83-й хвилині “Дніпро” врятувала стійка після дальнього удару Мякушка. А згодом Калініч відмахнувся ногою від суперника і достроково покину поле через другий “гірчичник”. Цікаво, що “Говерла” в день гри приїхала до Дніпропетровська.

Додамо, що у гру нарешті повернувся форвард дніпрян Матеус, який був поза футболом через операцію на коліні. Бразилець змінив Бруно Гаму на 67-й хвилині. Читайте також: “Шахтар” і “Дніпро” поділили очки у битві чемпіонату України Тепер “Дніпро” випереджає “Шахтар” у турнірній таблиці лише на два очки. “Говерла” – 12-та.

Стартові склади команд:

“Дніпро”: 71. Бойко, 2. Влад, 3. Мазух, 44. Федецький, 23. Дуглас Сілва, 7. Канкава, 20. Бруно Гама, 28. Шахов, 29. Ротань, 9. Калініч, 10. Коноплянка.

Запасні: 16. Лаштувка, 12. Лео Матос, 14. Чеберячко, 24. Лучкевич, 4. Кравченко С., 99. Матеус, 11. Селезньов.

“Говерла”: 21. Коваль М., 4. Хомин, 14. Качараба, 20. Ягодінскіс, 29. Глушицький, 2. Полянський, 6. Тудосе, 7. Райчевіч, 8. Мякушко, 9. Герасим`юк, 31. Бурдужан.

Запасні: 22. Бабенко Д., 15. Трухін, 18. Вечурко, 10. Фещук, 24. Каверін, 25. Степанюк Р., 28. Родич.

http://prosport.tsn.ua

http://www.unian.ua