На відновлення історичного центру Ужгорода витратять понад 50 мільйонів гривень

Комплексну програму відновлення історичного центру Ужгорода на 2015 – 2016 роки ухвалили 19 грудня, на сесії Ужгородської міської ради, за неї проголосували більшість депутатів, в тому числі й фракція «Батьківщина».

За словами депутата від «Батьківщини», голови комісії з питань економічного розвитку Костянтина Дацюка, необхідність ухвалення такої програми виникла через те, що історична частина Ужгорода перебуває в жахливому стані, відтак місто втрачає свою туристичну привабливість.

Депутати від «Батьківщини» неодноразово зверталися із запитами, зокрема щодо заборони зовнішньої реклами в центрі міста, заборони реконструкції історичних будівель тощо.

Однак це питання потребує комплексного вирішення. Наразі маємо програму, загальний бюджет якої на два роки становить понад 50 млн. грн. Ця сума включає в себе проектні роботи (600 тис. грн.), заміну мереж водопостачання та водовідведення (13 млн. грн.), капітальний ремонт фасадів будинків (15 млн. грн.), капітальний ремонт покрівель (10 млн. грн.), благоустрій території (12 млн. грн.).

Планується, що до реалізації програми також залучать кошти меценатів. Зрештою, за словами К. Дацюка, наразі найбільшою проблемою буде саме фінансування програми, оскільки ні для кого не є таємницею, що й досі на рахунках в Держказначействі заблоковані кошти міста загальною сумою в понад 60 млн. грн.

Якщо це питання не буде вирішене, то роботи доведеться відкласти на невизначений термін.

http://nedilya.net