70-річний дід незаконно тримав вдома рушницю

Пенсіонер розповів правоохоронцям, що рушницю та патрон він знайшов.

Днями співробітники сектору карного розшуку та слідчі Берегівського райвідділу міліції по місцю проживання 70–річного берегівчанина під час санкціонованого обшуку вилучили нарізну рушницю калібру9 мм., заряджену одним набоєм відповідного калібру, які той зберігав без передбаченого законом дозволу.

Пенсіонер розповів правоохоронцям, що рушницю та патрон він знайшов. За словами літнього чоловіка, він мешкає сам, тому, зважаючи на буремні події в Україні, знайдену рушницю вирішив забрати та зберігати вдома…

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Носіння, зберігання, виготовлення вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу). За вчинення такого злочину передбачено позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Вилучена зброя та патрон відправлені на проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області. Проводиться слідство.

– Нагадаємо, що від кримінальної відповідальності звільняється особа, яка вчинила злочин, передбачений ст.263 Кримінального кодексу України, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, – каже начальник Берегівського райвідділу міліції підполковник Микола Куриця.

Яна Денисюк, Берегівський РВ УМВС