Швейцарські студенти відвідали геофак УжНУ

Днями на географічний факультет завітали колеги з Інституту географії при Університеті Берна. В Україну вони приїхали з навчальною метою – у рамках проекту «Кордони та меншини».

В УжНУ міжнародна делегація затрималася надовго: прослухали лекцію про Закарпаття декана географічного факультету Степана Попа, який докладніше розповів про те, що найбільше цікавило швейцарців, – національні меншини краю та умови їх розселення.

Знайомлячись з географічним факультетом, гості відвідали геологічний музей та поспілкувалися з українськими колегами: говорили про особливості навчання тут і закордоном, умови працевлаштування, студентське життя.

Гостей зацікавила наша система освіти, особливо те, що студенти вчаться і на державне замовлення, і за контрактом. Українські ж студенти дізналися про те, що у швейцарському інституті багато напрямків, кожен студент має вузьку спеціалізацію, а навчання триває 3 роки. Крім Закарпаття, іноземні студенти планують відвідати Львів та частину Словаччини.

«Дуже цікаво послухати про те, як вчаться у Європі. Також це хороша мовна практика для нас – не так часто її маємо. Загалом заходи такого формату є корисним як для студентів», – поділилася враженнями голова профбюро географічного факультету Ганна Кабаці.

Олександр Середяк, студент географічного факультету Медіацентр УжНУ