Міліція, МНС та екологи шукали радіоактивні відходи

Бочки знайшли, але жодних шкідливих речовин не виявили

Інформація про те, що у селищі Чинадієво знаходяться бочки з вмістом радіоактивних відходів не відповідає дійсності.

Нагадаємо, у деяких інтернет-виданнях та соціальних мережах було поширено інформацію про те, що “На Закарпатті виявили бочки з радіоактивними відходами”. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє житель Мукачева Василь Гуцал.

“Бочки з радіоактивними (ймовірно ядерними) відходами знаходятся у Чинадієві. Хтось загубив…..Прошу СБУ, екологію, МВС піти і подивитися на могильник! Запах там ужасний, кругом розкидані ОЗК….”, – пише пан Василь в соціальній мережі Фейсбук.

Виїздом слідчо-оперативної групи Мукачівського міськвідділу міліції на місце події встановлено, що в лісовому масиві поблизу с.Кольчино, Мукачівського району знаходяться десять бетонних бочок, які прикриті кришками, одна з них порожня. Будь-яких сторонніх різких запахів із вказаних бочок не виявлено.

Наразі на місці події працюють працівники ДСНС, екологічна служба та СОГ міськвідділу міліції, якими в ході обстеження із застосуванням спеціальних приладів встановлено, що в бочках будь-які радіоактивні чи отруйні речовини відсутні. Загрози для життя населення та навколишнього середовища не має.

Дана оприлюднена інформація на вміст у бочках радіоактивних речовин не знайшла свого підтвердження, йдеться у повідомленні Мукачівського МВ УМВС.