Геннадій Москаль про “Правий сектор”: злочинці, втікачі та бомж

Більшість представників закарпатського “Правого сектору” не брали ніякої участі в АТО, заявив на своєму офіційному сайті голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Після стрілянини в Мукачеві він дав вказівку військкоматам підготувати статистику щодо представників закарпатського «Правого сектору». Із усіх членів закарпатського ПС тільки троє мають відношення до антитерористичної операції. Один із них зараз служить у Нацгвардії, один підписав контракт зі Збройними силами України, ще один демобілізований, як учасник АТО.

Натомість 15-ро з членів ПС, до яких прийшли працівники військкоматів, не виявилося дома. Хтось на заробітках (найпоширеніший спосіб утечі від служби в зоні АТО). Один відмовився від отримання повістки (складений адмінпротокол), один відверто ухиляється від призову (відкрито кримінальне провадження). “Ще один – увага! – веде кочовий спосіб життя, тому на обліку не перебуває. Це звичайний бомж ромської народності з Іршавського району”, – ідеться у заяві Москаля.

Семеро членів обласного ПС (у тому числі ватажок) зняті з військового обліку, як непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний. “До речі, на Луганщині мені доводилося бачити дуже багато чоловіків, котрі хоч і непридатні до військової служби в мирний час, але все-таки знаходяться на передовій і захищають свою країну від агресорів”, – додав Москаль.

Восьмеро членів ПС (у тому числі ватажок банди, котрий зараз ховається в лісах) зняті з військового обліку, як раніше засуджені.

Решта мають відстрочку, невійськовозобов’язані (старші за 50 років), неповнолітні плюс двоє жінок.

Офіційний сайт Геннадія Москаля