Сьогодні владика Феодор звершить Архієрейське богослужіння в Приборжавському монастирі

1 серпня, в день пам’яті святого преподобного Серафима Саровського архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, звершить архієрейське богослужіння в Приборжавському Свято-Серафимівському жіночому монастирі.

Початок богослужіння розпочнеться об 11-й годині.

Монастир у селі Приборжавське (у той час Заднє), Іршавського району на Закарпатті заснував ієромонах Гермоген (Скунзяк).

Пізніше до засновника монастиря отця Гермогена приєднується інший виходець із цього села отець Серафим (Шандра). Але у той час відкривалися нові монастирі та парафії по всьому краю.

Отже, потреба в духівниках була високою. Саме через ці причини у 1939 році монастир було вирішено перекваліфікувати у жіночий, а отець Гермоген (Скунзяк) став духівником для сестер-насельниць.

 

 

 

 

 

Хоча монастир вважався успішним, та попри все у 1959 році церковна влада під тиском світського режиму його закриває, а приміщення та угіддя передають місцевому колгоспу. Трохи згодом всю монастирську територію перетворюють у піонерський табір.

Саме цей період від закриття у 1959 році до відкриття у 1990 році і є свідченням того, що монастир будувався для слави Божої.

У 2013 році обитель святкувала 80 річчя освячення першого храму.

У монастирі проводяться богослужіння кожен день.

У будні дні початок вечірнього богослужіння о 4 годині (за місцевим часом), а ранком – о 5 годині. У свята та неділі ранкові богослужіння починаються о 6 годині. Годинник у монастирі на літній час не переводять.

http://nedilya.net