Телефонні аферисти активізувалися на Берегівщині

Шахрайські схеми, за допомогою яких аферисти ошукують громадян, залишаються незмінними.

Про них неодноразово повідомляють та застерігають правоохоронці. Однак довірливість та безпечність громадян призводить до вчинення все нових і нових фактів шахрайств. Так, лише за останній тиждень на гачок телефонних пройдисвітів потрапило троє берегівчан.

Наприкінці минулого тижня до Берегівського райвідділу міліції із заявою звернулася 59-річна мешканка міста Берегово. Пенсіонерка повідомила, що з її банківського рахунку зникли гроші в сумі 2900 гривень.

Через кілька днів із схожою заявою звернувся 40-річний мешканець смт.Батьово, з рахунку якого зникло 3440 гривень.

Як встановили правоохоронці, в обох випадках зняттю заощаджень із банківського рахунку передував телефонний дзвінок на мобільний телефон власник. Псевдо-працівник банку просив назвати йому реквізити банківської картки клієнта, що ті й зробили…

Днями постраждала від телефонних шахраїв, уже за іншою схемою, 61-річна мешканка Берегівського району. Жінці зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що її син знаходиться у відділку міліції, і для того, аби хлопця відпустили додому, їй необхідно перерахувати на вказаний рахунок гроші в сумі 5 тисяч гривень. Перебуваючи в стані стресу, берегівчанка, не роздумуючи, здійснила переказ необхідної суми за вказаними співрозмовником реквізитами банківського рахунку. І лише після перечислення грошей жінка здогадалася зателефонувати своєму сину, той заспокоїв мати, що жодних проблем з правоохоронним органами в нього не виникало.

Якщо вам телефонують невідомі особи, представляючись псевдо-правоохоронцями, повідомляють, що з вашими рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для вирішення проблеми – не поспішайте виконувати ці вимоги. Не панікуйте, адже на це і сподівається аферист. Ставте якомога більше запитань, обов’язково уточніть прізвище, ім’я, по-батькові того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює. Або попросіть передати слухавку вашому родичу, що потрапив у халепу.

Не гаючи часу, передзвоніть родичу, про якого йдеться, або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.
Будьте обережні, аби не стати жертвою шахраїв!

https://zakarpatpost.net