Україна отримає ще 500 мільйонів долларів кредиту

Рада директорів Світового банку на засіданні 25 серпня схвалила виділення Україні другої багатосекторної позики на політику розвитку (DPL-2) в обсязі 500 млн доларів.

“Пакет реформ, які підтримуються в рамках цієї операції, допоможе вирішити глибоко вкорінені структурні проблеми, які сприяли виникненню поточної кризи в економіці України”, – прокоментував це рішення директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан.

СБ уточнює, що позики на підтримку політики розвитку (DPL) – це пряма бюджетна підтримка, що надається безпосередньо уряду України для сприяння реалізації його програми реформ.

Фінансування за новою позикою підтримує реалізацію декількох пріоритетних структурних і макроекономічних реформ, а саме, покликаних поліпшити управління в державному секторі, середовище для ведення бізнесу, ситуацію у сфері енергетики та надання соціальної допомоги.

Зокрема, реформи, на підтримку яких надано цю позику, повинні сприяти кращому управлінню, прозорості та підзвітності в державному секторі. DPL-2, як передбачається, забезпечить ефективне використання наявних державних ресурсів для надання якісних державних послуг в ці нелегкі часи.

Одночасно в рамках цієї операції будуть підтримуватися зусилля, спрямовані на зміцнення нормативної бази і зниження витрат на ведення бізнесу. Вони покликані сприяти вивільненню потенціалу приватного підприємництва та створенню стабільних і якісних робочих місць для громадян України.

І, нарешті, ця операція допоможе українській владі продовжити реформування неефективної і несправедливої системи субсидій на оплату комунальних послуг з одночасним захистом малозабезпечених груп населення від наслідків підвищення тарифів на газ і теплопостачання шляхом зміцнення соціальної допомоги, зазначає СБ.