1,5 тисячі військових Росії відправлять до Сирії

Російські ЗМІ з’ясували, скільки військових РФ залучать до операції в Сирії.

Для операції військово-повітряних сил РФ у Сирії буде залучено близько 1,5 тисячі осіб.

Про це повідомило видання “Ведомости” із посиланням на неназване джерело, близьке до Міністерства оборони РФ.

У діях російської армії в Сирії братимуть участь виключно офіцери і військовослужбовці-контрактники. Строковиків до зони конфлікту обіцяють не відправляти.

Керівник спілки Солдатських матерів Валентина Мельникова заявила про те, що контрактники можуть написати рапорт і відмовитися від участі в операції, втім, за її словами, військовим платитимуть великі відрядні, тому “за ці місця будуть битися”. Офіцери, що беруть участь в операції в Сирії офіцери будуть отримувати окрім звичайного грошового забезпечення 62 долари на день, солдати – 43 долари.

Такі розміри винагороди, вказала Мельникова, прописані у постанові уряду РФ, прийнятій ще у 2005 році. У разі загибелі військовим призначена компенсація в 2,3 мільйона рублів. У разі отримання інвалідності виплати складуть від 1,75 мільйона рублів до 584 тисяч рублів. Такі дані містяться у пам’ятці страхової групи “Согаз”, що займається страхуванням життя і здоров’я військовослужбовців ЗС РФ.

Нагадаємо, 30 вересня Рада Федерації на прохання президента РФ Володимира Путіна дозволила використовувати російські війська в інших країнах. Про військову допомогу у російського керівництва просив президент Сирії Башар Асад.

У цей же день російські військово-повітряні сили завдали перший удар в Сирії. Удар був здійснений неподалік від сирійського міста Хомс. ЗМІ з посиланням на місцевого жителя повідомляли, що два літаки, які пролетіли над сирійським містом Хомс, випустили вісім ракет по житлових кварталах міста.

За інформацією медіа, Хомс не контролюється терористами з “Ісламської держави”. Тут живуть мирні жителі і FSA (Free Syrian Army, озброєна сирійська опозиція), що воює з урядовими військами.

Також аналітики і сирійські активісти стверджують, що РФ завдала авіаударів по позиціях, контрольованих силами повстанців, які виступають проти режиму глави Сирії Башара Асада.

У свою чергу представник Мзс РФ Марія Захарова заявила, що повідомлення про загибель мирних жителів у Сирії від ударів російської авіації є “вкиданням”.

В Міноборони РФ стверджують, що літаки російських повітряно-космічних сил нанесли точкові удари по восьми об’єктах терористичного угруповання “Ісламська держава” на території Сирії і повністю знищили пункти управління ІД в горах.

http://tsn.ua