Бібліотекарям Закарпаття розповіли про децентралізацію і реформи місцевого самоврядування

В обласній науковій бібліотеці відбувся семінар на тему «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування на теренах Закарпаття».

В ньому взяло участь близько 40 представників з районних і міських бібліотек області та, звісно, обласної наукової бібліотеки.

Захід відбувся у рамках співпраці Асоціації міст України та програми “Бібліоміст”, за участі директора і експерта Офісу реформ у Закарпатській області, відповідно, Івана Дем’янчука і Олега Лукші.

Впродовж більше двогодинного семінару бібліотекарі області дізнались про хід на Закарпатті однієї з найважливіших реформ у зміні системи територіальної організації влади в Україні, що є одним з головних завдань Революції Гідності. А також – про концепцію, законодавчі і конституційні основи та опір цим реформам з боку окремих сил, які приховано і неприховано намагаються стримати або вихолостити реформні зміни в країні.

В результаті діалогу лекторів і бібліотекарів виявилось, що тема системних реформ викликає значний інтерес у відвідувачів бібіліотек, а літератури, яка б роз’яснювала сутність реформних змін, практично немає. Тому подібні семінари вкрай актуальні і в районах, зокрема через сучасні можливості Інтернету. Тому прийнято рішення щодо пошуку ефективних форм і методів сталої співпраці бібліотек області і Офісу реформ у Закарпатській області.

Офіс реформ у Закарпатській області