Невицький замокпотребує не менше 5 мільйонів гривень на порятунок

На програму збереження й охорони культурної спадщини Управління культури Закарпатської ОДА наступного року розраховує отримати 3-5 мільйонів гривень. Про це розповів в інтерв’ю начальник управління Юрій Глеба.

У 2016 році планують завершити роботи у церкві с.Сокирниця Хустського району, потребує допомоги церква в с. Локоть Іршавського району. Також громадськість підняла питання по Невицькому замку – а це теж величезні видатки, лише на найнеобхідніші протиаварійні заходи в цьому замку знадобиться близько 5 мільйонів гривень.

“Ми дуже сподіваємося, що вдасться реалізувати деякі проекти за допомогою Державної програми регіонального розвитку, що дало б змогу вперше за довгий час одержати від держави цільові кошти та використати їх на капітальний ремонт даху Ужгородського замку та завершити ремонт і реставрацію обласної філармонії, той же ляльковий театр потребує коштів і має підготовлену документацію на майже 4 мільйони гривень. Тобто на наступний рік культурна спадщина потребує близько 10-12 мільйонів гривень, але, будучи реалістами, в обласного бюджету ми просимо принаймні від 3 до 5 мільйонів”, – підсумував Юрій Глеба.

Програму збереження й охорони культурної спадщини на 2016-2020 роки управління культури планує подати на розгляд чергової сесії Закарпатської обласної ради.