6 тисяч закарпатців можуть залишитися без газу через борги

За 10 місяців 2015 року заборгованість споживачів природного газу Закарпатської області зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року майже на 52 мільйони гривень.

Окрім заборгованості перед ПАТ «Закарпатгаз» у 94 мільйони гривень, що утворилася до 1 липня поточного року, побутові споживачі накопичили боргів майже на 34 мільйони гривень вже новому постачальнику – «Закарпатгаз Збуту».

Для отримання достатнього обсягу енергоресурсу, який забезпечить стабільність в період опалювального сезону, постачальник газу повинен в належні терміни розраховуватися з НАК «Нафтогаз України». Проте, на думку як постачальника, так і газорозподільчої компанії, ситуація з розрахунками за газ видається складною.

Директор ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторія Томинець звернулася до споживачів, які не спроможні платити за газ, щоб ті звернулися по субсидії. Цього року в жовтні їх отримали 30 тисяч споживачів.

З початку 2015 року борги за голубе паливо призвели до від’єднання від газопостачання майже 1,6 тисячі побутових споживачів. Сьогодні без газу залишається 2,6 тисячі абонентів. Попередження про відключення надіслано понад 6,3 тисячі клієнтів.

Джерело: ПАТ «Закарпатгаз»