Хворий на ДЦП хлопчик утік від батьків

Зникнення 13-річного Ростислава із Порошкова Перечинського району батьки тримали в таємниці майже два тижні, допоки в село не навідалася лікарка і не помітила пропажі. Вона ж і викликала поліцію. Менш як за добу малого розшукали… на вокзалі. Він збирався втекти до іншої області.

Спочатку ця історія складалася так, що поліцейські шукали злісного утікача і непокірливу дитину, бо саме так зниклого малого охарактеризували рідні батьки. Коли ж Ростислава знайшли, його історія приголомшила усіх.

Ростик хворіє на ДЦП від того погано ходить (тягне ногу) та нескладно говорить. Коли батьки пиячили, розповідає утікач, він був змушений тягати з лісу гілляччя аби протопити хату, де юрбилося ще семеро його братів та сестер. Але втік хлопчина не від роботи, а від постійних побоїв. Усі стусани від батьків перепадали саме йому. Коли його нестерпно боліла рука і він просив маму викликати лікарку, лише чув у відповідь: “нехай тебе болить”. Додому хлопчина завше вертався неохоче. Часто просився ночувати по друзях чи у родичів і зрештою вирішив взагалі додому не вертатися.

“Коли Ростик не прийшов додому, ми думали, що він, як завжди, ночує десь тут. Думали, пішов до баби”, – розповідає 38-річна пані Марія, мати Ростислава. На запитання, чому вона відразу ж не забила на сполох, жінка пояснила, що син і раніше втікав з дому, але завжди повертався… Коли вже пройшло досить багато часу, його почали шукати по селу. Подзвонити до поліції батьки, кажуть, не можуть, немає з чого. Про зникнення малого заявила лікарка, яка прийшла на профогляд до хворої дитини. Як виявилося, Ростика вже другий тиждень немає. Розшуком зниклої дитини зайнялись правоохоронці.

Коли журналісти поцікавилися у батьків зниклого хлопця, чи хочуть вони звернутися до нього, може, той побачить звернення і повернеться, глава сімейства заперечно похитав головою. Каже, не хоче навіть бачити сина. Він, мовляв, створює йому проблеми.

Менш як за добу малого Ростислава поліцейські знайшли на вокзалі у Сваляві. Хлопця фактично зняли з потяга і відправили до дитячого притулку у місті Батьово Берегівського району. Хлопчина зараз тут і перебуває. Він розповідає слізні історії зі свого нелегкого життя і додому, де про нього навіть не дбають, навідріз відмовляється вертатися. Подальшу долю дитини вирішуватимуть соціальні служби.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області